Stijl


STIFT ontwerpt in diverse stijlen, mede afhankelijk van de opdrachtgever en de eisen van de gemeente. De opdrachtgever met zijn eisen en wensen staat centraal bij het ontwerp. Daarbij van belang is het gebruik en de aaneenschakeling van de ruimtes. Deze moeten goed op elkaar afgestemd zijn en logisch in elkaar zitten, met verantwoorde materialen. Wij willen gewoon mooie gebouwen maken, waar de opdrachtgever met plezier in kan vertoeven.

Sommige woonwijken moeten in een bepaalde stijl worden ontworpen, zoals in de wijk Dierdonk in Helmond in jaren-30 stijl. Dan maken wij in deze stijl een mooi ontwerp. STIFT ontwerpt graag in jaren-30-stijl, maar ook moderne woningen nemen wij met plezier ter hand.Gebruik en functies


Wij vinden de manier waarop een gebouw wordt gebruikt, de functies, belangrijk. Deze staan centraal bij het ontwerp. In een woning moet u daarbij denken aan woonruimtes, werkruimtes, hobbyruimtes, slaapruimtes, etc. Elke bewoner heeft hierbij zijn eigen wensen. Dit is voor Stift het uitgangspunt van het ontwerp. Wij hechten belang aan hoe u uw woning en de ruimtes wilt gebruiken.
Daarnaast zullen we onder andere rekening houden met een goed klimaat, voldoende daglicht en natuurlijk de bouwkosten. Dit alles binnen de gestelde eisen van de gemeente.