Mijn naam is Ariëtte Budding. Ik ben bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft gaan studeren, omdat ik niet alleen graag creatief wilde zijn, maar er ook iets praktisch mee wilde doen.
Bij bouwkunde viel de creativiteit en praktische zaken/ functionaliteit samen. Dat vind ik het mooie aan bouwkunde, aan bouwen. Iets creëren voor mensen die daarmee hun eigen droomhuis kunnen realiseren. Iets voor mensen kunnen betekenen op creatief vlak.
Ik probeer altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van mijn opdrachtgevers. Daarbij vind ik het belangrijk dat het resultaat er goed uit ziet, goed in verhouding en passend in de omgeving.
In mijn ontwerpen besteed ik ook veel aandacht aan duurzaamheid. Dat heeft met materiaalkeuzes te maken, met energiekeuzes, maar ook met een goede logische indeling. Als een gebouw, woning op deze manier wordt ontworpen, kan het lang mee gaan.

In de bouwbranche heb ik gewerkt voor diverse werkgevers: bij een aannemer, bij de gemeente en bij een paar architectenbureaus. In 2003 ben ik zelfstandig architect geworden.
Ik werk vooral voor particulieren die een nieuwe woning willen laten maken of hun woning willen verbouwen.